Jeg har fått beskjed om at jeg har meldt meg frivillig til å holde denne talen……
Jeg spurte om jeg fikk lov til å presentere meg som ”dotten til min kone”, men det fikk jeg ikke lov til….

Det er så populært å sitere tyngre literære verk når man holder tale, og takket være Sissel, med min sjefs velsignelse, fant jeg et sitat som beskriver hvordan jeg hadde det, da jeg ”meldte meg frivillig” til å holde tale:
I forrige ukes Vi Menn står det så beskrivende, i tegneserien i Sex og Samliv-spalte:

”Åh , nå er jeg ille ute!”

Sjef, du må ni-holde på den avtalen med den bladleverandøren.!!

Så vil jeg nevne at før, drev jeg med risikosport, som klatring, dykking og fallskjermhopping, nå er jeg gift med min kone. Hun hjelper meg å holde adrenalin-nivået oppe i form av ”frivillig” arbeid!

Litt mer alvorlig vil jeg understreke at det er en stor glede å få takke for noe som er så godt. På vegne av alle oss heldigen partnerne, til de som jobber på Lunner Produkter, på vegne av festdeltagerne generelt, vil jeg takke for at vi fikk ta del i dette flotte måltidet.

Så en filosofisk oppfordring:

Vi vet jo at vi burde leve mer for mat og samvær, enn andre ting. Det blir vanskeligere og vanskeligere å få koordinert felles måltider, i en hektisk hverdag. Heldigvis finnes det helger, og noen ganger er det selskaper, og så gleder vi oss til Jul.

Men, det finnes en bedre løsning!

På nyttårsaften i år går vi alle inn på kalenderene våre og setter av tid til mat for resten av året!

Hver eneste dag!

Frokost kl 07:00, lunsj kl 11:30 ettermiddagspåfyll kl 16:00, og en gedigen middag kl 19:00. Slik de gjorde i gode gamle dager. Og så blir møter, trening, arrangementer og fester planlagt etter at vi har satt av tid til måltidene. Dette er vel en utopi, eller skal vi rett og slett bestemme oss?

Det er som å sette bena på et iskaldt soveromsgulv, i vinterhalvåret, for å gå på jobb. En må rett og slett bestemme seg for å gjøre det…..!

Jeg vil også gjøre et kort og behagelig tilbakeblikk på hva vi har fått servert i dag, kan vi starte med:

  • Sylte med sennep.
  • Juleribbe med surkål og svisker.
  • Gravet elgfilet med urtedressing og hjemmebakt flatbrød.
  • Kalkun med ananas.
  • Kabaret med fisk eller kylling med remulade eller majones.
  • Helkokt ørret med reker, majones og dill.
  • Rakørret med sennepssaus.
  • Waldorfsalat.
  • Potetsalat.
  • Grønn salat med dressing.
  • Loff, rundstykker og godt smør.

For å oppsummere maten: Smaskens!!! Hvis jeg er litt tung å prate med den neste timen, får kokken ta skylda. Jeg tror jeg har forspist meg….

En ekstra søt og god påfyll, har Mari Lisa stått for, i form av karamellpudding, og jeg tror Hanne sin Rolf har en velsmakende overraskelse på lur.

Ett tips og råd, til gutta sniker jeg også inn, i form av å sitere
W. C Fields: ”Jeg vet jeg har fått nok å drikke når knærne mine begynner å bøye seg bakover.”

På den annen side kan vi jo bare skylde på Håkon, for han har stått for alle de gode drikkevarene til maten i kveld.
Du trodde jeg hadde glemt deg nå, Håkon!?

Ett annet sitat belyser mer rundt god mat:
Sitat George Miller sa: ”Problemet med å spise julemat er at du er like sulten igjen etter 5-6 dager.”

Slanketips Som avslutning vil jeg komme med et velmenende slanketips, som jeg fant i mitt litterære ledelys her i livet: Også denne gang i Vi Menn, nok en gang under Sex og samliv-spalten, der står det i denne ukes nummer:

”Hvor mange kalorier man forbrenner som følge av sex avhenger av aktivitetsnivå, type, kroppsstørrelse samt varighet.(Meeeget vitenskapelig dette her!) Under et aktivt samleie vil en person som veier 75 kilo forbruke omtrent 5 kalorier per minutt, eller 300 per time. Kan de som orker en time i strekk rekke en hånd i været? Det tilsvarer en rask spasertur av samme varighet.”

Jeg , for min del, gleder meg til i natt, for da skal vi reise hjem og jeg håper å få brent av de vanlige 7-8 kaloriene……

Takk for oppmerksomheten og et utsøkt måltid.


Takk for maten-tale