grandiosa
katastrofer
mat av ris
filosofi
tegneprosess
skriveprosess

 

Mye kan gå galt når man steller i stand der ute på kjøkkenet. Katastrofene kan ha et omfang av relativ karakter, f. eks om morgenen og du har liten tid til ekstraordinære hendelser i kjøkkenveien. Da kan selv de minste feil virke svært store:-)

 

  • Dette med å ha laget seg en café-olé, hvorpå man mister glasset i vasken når man skyller av skummet som kanskje renner ned langs glassets ytterside; ingen god start på dagen.
  • Ingen god start om man forveksler kanel med pepper, og det er kakao det dreier seg om. Dette gjelder vel forøvrig de fleste tilfeller
  • Eller hva med den nest største elektriske inretningen på kjøkkenet, etter kjøleskapet; komfyren. Her jeg bor nå er det en komfyr som kun kjører full guffe eller ingenting. Det gjorde det problematisk i starten, når jeg skulle la f.eks. gryten med tomatsaus stå og "kose" seg et par timer. Lite visste jeg om forbrenningen og senere forkulling som skjedde på komfyren der jeg bekymringsløst tastet i vei på min datamaskin, eller så på tv.
  • En venn av meg hadde en utrivelig komfyropplevelse da han skulle ta ut en form med gratinerte poteter fra ovnen. Han glapp den, og formen gikk rett i gulvet. Det er ikke like lett å hente frem humør til å improvisere frem noe annet tilbehør i slike situasjoner.

musikk damenes tale studier
nærradioen