Kjære alle sammen – og spesielt kjære; alle tilstedeværende damer .

Det var med stor glede jeg mottok det glade budskap å holde damenes tale her i aften. Ikke fordi jeg synes det er spesielt hyggelig å tale i større forsamlinger - men heller fordi jeg setter stor pris på omsider å få en anledning til å dele mine innerste tanker om nettopp - damer. Dere er - absolutt alle og enhver av dere - i besittelse av så mye godt - som vi menn setter så utrolig stor pris på, men som vi ikke alltid er i stand til å uttrykke på en forståelig måte, vi blir liksom ofte litt misforstått.

Som de fleste unge menn på min alder startet mitt forhold til damer i nokså tidlig alder - rettere sagt i en seng, under en dyne og med min munn stappet sydende full av det dere ynder å kalle ’mine fantastiske bryster’. Smaken var slett ikke ille, dog var det helt uten protester fra min side når min mor etter hvert startet prosessen ”fra gutt til mann”. Min lærdom ble i korthet at bryst er godt - og i gitte stunder svært interessant, og jeg konkluderer med at dere - absolutt alle og enhver av dere - har gjort en solid og god innstats for å ivareta disse, deres strålende fordeler.

Jeg kunne fortsatt med å gå inn på de forskjellige kroppsdelene dere - absolutt alle og enhver av dere - pleier og steller med sirlig nøyaktighet, og sannsynligvis bruker astronomiske summer på - men velger å stoppe her. Jeg konkluderer kort med at det synes å ha vært en strålende god investering - i både tid og penger - for vakre og tiltalende er dere - absolutt alle og enhver av dere - her i aften. Jeg kunne fortsatt med å gå inn på de forskjellige kroppsdelene dere - absolutt alle og enhver av dere - pleier og steller med sirlig nøyaktighet, og sannsynligvis bruker astronomiske summer på - men velger å stoppe her. Jeg konkluderer kort med at det synes å ha vært en strålende god investering - i både tid og penger - for vakre og tiltalende er dere - absolutt alle og enhver av dere - her i aften.

Så - hvilken rolle spiller så våre kvinner i vårt firma? Er det de som utvikler de gode produktene, som kommer opp med de smarte løsningene, som tar de strategiske valgene og i det hele tatt representerer ryggraden i vår bedrift ? Svaret er faktisk et rungende JA! En gjennomgang av hvem som står bak utviklingen av våre mest suksessrike produkter viser at det er i snitt 62% kvinneandel i utviklingsavdelingen - ut fra egen erfaring vil jeg gjette meg til at de står for ca 90% av snakking og diskusjon om innholdet - og at de har 100% innflytelse på de beslutninger som blir tatt; slett ikke dårlig! De som tror at det er Harry og hans mannlige staff ’over there’ , eller for den saks skyld Einar og Sigurd ’over her’ som er hjernen bak vår suksess, tar faktisk grundig feil. Fru Debes har hver morgen en gjennomgang av Harrys agenda, hun styrer og rettleder ham som bare en kvinne kan. Hvem som står bak Einars noen ganger velvalgte beslutninger er ikke alltid lett å gjette seg til, men vi vet med stor sikkerhet at fru Lunde har svingt pisken når Sigurd omsider har tatt en god beslutning!

Det er en sann fornøyelse å vite at våre fakturaer blir betalt, at vi får vår lønn ikke bare i himmelen men også inn på vår konto, at vi hver fredag kan hygge oss med vinlotteri og kake, at vi har kunder som uttrykker størst tilfredshet med våre kvinnelige ressurser, at vi blir møtt av et smittende smil i resepsjonen, at våre administrative rutiner er blant verdens beste - og sist men ikke minst at vi kan glede oss i hyggelig lag her og nå (selv om det vel også er noen mannlige representater i den komité - dog sannsynligvis 100% styrt av de kvinnelige). Alt dette - takket være dere - absolutt alle og enhver av dere - våre strålende damer her i aften. Så - gjenstår det kun å takke for at vi herrer - absolutt hver og en av oss - får anledning til å feire denne kvelden sammen med dere. Vi er stolt og glad for å ha kvinnelige kolleger som dere - vi gleder oss - og reiser oss - og vil med dette utbringe en skål for dere - absolutt alle og enhver av dere – SKÅL KJÆRE, VÅRE DAMER!

Damenes tale ved firmajulebord 2009